top of page

Helvetica Light is an easy-to-read font, with tall and narrow letters, that works well on almost every site.

Sejlsikkert - Brug Vesten Arrangement


Lørdag den 18 august afholdte vi i foreningen sejlsikkert arrangement med et fyldt klubhus, arrangementet var åben for alle i Roskilde havn samt andre foreninger og jagtforeninger omkring i landet.

Med en erfaren John Strøbæk, pensioneret havnefoged fra Dragør havn, tidligere skipper i marinehjemmeværnet i 42 år og har deltaget i adskillige eftersøgninger i rollen som On Scene Coordinator ( leder af eftersøgningen)

Uddannet i marinehjemmeværnet, søværnet, den engelske Coast Guard og i US Cost Guard.

Underviser fortsat på 30 år i søredning nationalt og internationalt og ikke mindst censor for søfartsstyrelsen.

Var der lagt op til et særdeles godt oplæg omkring sikkerhed til søs, og det blev det også. John kunne fortælle og forklare vidt og bredt, samt formåede at indrage de mange der have valgt at bruge sin lørdag i vores klubhus. John fik også afklaret både skrøner og misforståelser omkring forskelligt udstyr. Efter et godt oplæg som måske godt kunne have været på en lille time mere, fik vi fint besøg af en redningshelikopter ude foran havnen.

Vi så alle spændte til mens de simuleret en rednings aktion med den tunge brumbasse hængende i luften.

Derefter stod den på mere snak og spørgsmål fra de mange gæster hvorpå en række hoppede i deres udstyr og to en tur i vandet for at øve selvredning samt lære egne begrænsninger.

En af de unge mænd som kun er i starten af 20erne forsøgte sig iført gummi waders og alm tøj og jakke som han tidligere brugte til jagt , at svømme sin pram op som drev fra ham. Han lykkes lige knap at svømme 10 meter uden redningsvest før han var helt udmattet og havde han været alene langt ude på vandet havde det nok været endt rigtig galt.

Alt i alt en rigtig god dag som var yderst lærerig og som vi muligvis gentager næste år. Der kom også en lille film ud af selve dagen som man kan se. Vi håber alle fremover vil nyde og tage på vandet, og husk på de mange kloge ord der blev sagt denne dag. Vi vil også opfordre igen til at læse vores sikkerheds skriv.

OG HUSK DET NU.... BRUG VESTEN.....

You Might Also Like:
bottom of page